به گزارش بیان روز،برای معرفی سردار شهید جمشید سلیمانی با سیاوش سلیمانی برادر شهید هم کلام می شویم.
شهید سلیمانی هجدهم بهمن ۱۳۳۴، در روستای جلگه خلج از توابع شهرستان پلدختر به دنیا آمد. پدرش علی، کشاورز بود و مادرش صفیه نام داشت.
تا پایان دوره متوسطه درس خواند و دیپلم گرفت. از سوی بسیج در جبهه حضور یافت. پنجم مهر ۱۳۶۵، با سمت نیروی اطلاعات و عملیات در نوسود بر اثر انفجار مین به شهادت رسید. مزار او در زادگاهش واقع است. برادرش حمید نیز به شهادت رسیده است.

ضمن معرفی خودتان بفرمایید چه نسبتی با شهید جمشید سلیمانی دارید؟
سیاوش سلیمانی فرد هستم برادر شهید جمشید سلیمانی فرد.
لطفا خلاصه ای از زندگینامه شهید را بگویید.
شهید جمشید سلیمانی درسال ۱۳۳۵درخانواده ای مذهبی ومتدین در روستای جلگه خلج بدنیا آمد، تحصیلات ابتدایی را در زادگاه خود و دوره راهنمایی و متوسطه را در شهرستان خرمآباد به پایان رساند. وی در سال ۱۳۵۶ به همراه ۹ نفر دیگر از استان لرستان در رشته همافری نیروی دریائی قبول و جهت گذراندن دوره آموزشی به بندر انزلی رفت، درطی مدت آموزش ازدانشجویان ممتازآن دانشکده بود. با توجه به هوش و ذکاوت سرشاری که داشت به زبان انگلیسی نیزتسلط کامل پیدا کرده بود. جمشید بدلیل عشق و علاقه به حضرت امام خمینی (ره) و تعهدی که به اسلام و حرکتهای انقلابی از خود نشان می داد بارها با اساتید بیگانه دانشکده درگیر شده بود که وی را از دانشکده اخراج کردند.

در مورد شخصیت ایشان، فداکاریها و فعالیتهای ایشان قبل از جنگ تحمیلی یعنی عرصه انقلاب و زمان جنگ تحمیلی صحبت بفرمایید.
اخلاق و رفتار و ساده زیستی ایشان بر هیچکس پوشیده نیست. ایشان با شورای محلی روستا در کارهای خیر همکاری فعال داشت، شعر میسرود، تقوی پیشه میکرد، جمشید و برادر شهیدش حمید در هنگامه پیروزی انقلاب اسلامی در راهپیماییهای خیابانی شرکت داشتند؛ با صدور دستور امام خمینی(ره) مبنی بر فرار نظامیان از پادگانها، جمشید که در پادگان ارتش خرم آباد مشغول به خدمت سربازی بود نیز از پادگان گریخت و به صف انقلابیون پیوست.

بعد از انقلاب به عنوان دبیر معارف اسلامی به استخدام آموزش وپرورش در می آید وهمزمان با آغاز جنگ تحمیلی عراق علیه ایران لباس خاکی بسیج را پوشیده و به صف سربازان حضرت روح الله خمینی (ره) می پیوندد.
عازم جبهه های نبرد با بعثیون شد ،شهید جمشید سلیمانی همراه با برادر شهیدش حمید در عملیاتهای متعددی در مناطقی از جمله بستان، هویزه، دب حردان، جفیر، شلمچه، کوشک، خرمشهر، شرهانی، میمک، طلائیه، پاسگاهزید، دارخوین، سومار، شرق بصره، دهلاویه و نوسود حماسهها آفریدند.
جمشید یکی از نیروهای بسیار قوی و فرمانده اطلاعات عملیات تیپ ۵۷ حضرت ابوالفضل(ع) بود، در یکی از عملیاتها پای وی مجروح شد و سرانجام در ۵ مهر ماه ۱۳۶۵ در منطقه نوسود بر اثر انفجار و اصابت ترکش در سن ۲۱ سالگی به شهادت رسید.
برادرش حمید نیز که از فرماندهان عملیاتی لشکر ۵۷ حضرت ابوالفضل(ع) لرستان بود، ۳ ماه بعد در ۲۴ دی ماه ۶۵ در منطقه عملیاتی کربلای ۵ به برادر شهیدش پیوست.
از دوران جبهه ایشان اطلاعی دارید؟
به گفته دوستان، شهید در میدان رزم پیشتاز گروه اطلاعات عملیات بود، کمتر حرف میزد و همیشه لبخند بر لب داشت؛ رشادت ها و رزم دلاورانه جمشید را باید از زبان همرزمان وهم قطارانش شنید.

وی درمیدان جنــــــگ همچون شیربیشه بردشمنان می تاخت. رزم شجاعانه جمشید درعملیات های مختلف ازجمله آزادسازی شهرسوسنگرد ازچنگال مزدوران بعثی زبانزد فرماندهــــــــان رزمندگان اسلام بود.
درمحورهای عملیاتی مختلف ازجمله: بستان، هویزه، دب هردان، جفیر، شلمچه، کوشک، خرمشهر، شرهانی، میمک، طلائیه، پاسگاه زید، دارخوین، سومار، شرق بصره، نوسود، دهلاویه و… حضورپررنگ و مؤثرداشته وحماسه آفرینی کرده بود.

این شهید سرافرازکه تمامی لذتش را حضوردرجبهه و شرکت درعملیات می دانست بارها درحین عملیات مورد اصابت تیرمستقیم و ترکش خمپاره های دشمن قرارگرفته بود و هربار بدون اینکه بهبودی کامل پیدا کند با همان بدن مجروح به مناطق عملیاتی میرفت.
شهید در وصیت نامه خود چه سفارشاتی داشتند؟
در بخشی از وصایای شهید «جمشید سلیمانی» آمده است:
بنده حقیر کوچکتر از آن هستم که وصیت نامه ای داشته باشم، ولی در هر صورت و با کمال معذرت از عزیزان و رزمندگان اسلام وصیت خود را بدین مضمون مینویسم امید است تذکری برای خود و یک یادآوری برای کلیه عزیزان باشد. در هر جا و مکان و هر زمانی از انقلاب دفاع کنید، به خاطر پست و مقام حق را زیر پا نگذارید و حق را ملاک قرار دهید، زیرا که تنها حق ماندنی است و لاغیر. در رأیگیریها چه ریاست جمهوری، چه مجلس خبرگان رهبری و چه مجلس شورای اسلامی تنها و تنها به کاندیدای حزبالله رأی دهید زیرا که پیام شهدا تنها و تنها جنگ جنگ تا پیروزی نیست بلکه این کلمه معانی مختلفی دارد و ما باید در همه جوانب با اجانب و مزدوران داخلی و خارجی بجنگیم تا حاکمیت از آن الله شود.
کفران نعمت نکنید که چون قوم موسی سرگردان خواهید شد که میدانم ملت شهید پرورمان آن قدر آقا و بزرگوار و مؤمن هستند که ما کوچکتر از آنیم که این گونه گستاخی کرده باشیم.

قوه جاذبه و دافعه داشته باشید، تکبر و خودپسندی و خودمحوری را کنار بگذارید؛ اخلاص در عمل و عرفانی زیستن را پیشه کنید و ژست و تکبر و لباسهای ناموزون و تنگ را که شیوه غربیهاست، کنار بگذارید برای زندگی مادی آه نکشید بلکه تمام هم و غمتان برای اسلام و امام مستضعفین باشد، صبر و تقوا پیشه کنید.
انتهای پیام/