به گزارش بیان روز،در مرداد ماه سال ۷۷، طنین مظلومیت از افغانستان توسط خبرنگاری متعهد در عرصه اطلاع رسانی به گوش رسید، خبرنگاری که با نثار جان خود در این عرصه امروز افتخاری برای همه خبرنگاران شده است.

این بار جنایت آمریکا و همدستانش در مزار شریف افغانستان رخ داد، جنایتی که سبب شهادت شهید صارمی و تعدادی از دیپلمات های ایرانی در افغانستان شد و خون سرخ بزرگ مردی از دیار بروجرد سبب شد تا ۱۷ مرداد به عنوان روزخبرنگار در تقویم جمهوری اسلامی ایران برای همیشه تاریخ ثبت شود.
بروجرد زادگاه بزرگانی همچون آیت اله بروجردی(ره)، آیت اله بحرالعلوم، اوستاها، آیتی ها و شهدایی است که در عرصه های مختلف علم و ایثار در دنیا می درخشند، شهید صارمی یکی دیگر از افتخارات این خطه است که در عرصه اطلاع رسانی آسمانی شد.

شهادت، پاداش همه تلاش ها و مجاهدت های شهیدی بود که در این عرصه تا آخرین لحظه و تا آخرین نفس در انجام رسالت خود قلم به دست بود و آخرین جمله شهید صارمی در افغانستان این بود: خبر فوری: مزار شریف به دست طالبان سقوط کرد، عدهای از افراد طالبان در محوطه کنسولگری دیده میشوند، به من بگویید که چه وظیفهای… ناگهان ارتباط تلفنی قطع میشود و این جملات آخر گویای تعهد والای شهید صارمی است که ندای مظلومیت را به گوش جهانیان رساند و در این مسیر به فیض شهادت رسید.
این صدای شهید صارمی تا ابد ماندگار خواهد بود، جملاتی که وظیفه شناسی و رسالت خود را به دنیا آنچنان نشان داد که خون سرخش تا همیشه تاریخ ماندگار بماند.
زندگی شهید صارمی
شهید محمود صارمی در سال ۱۳۴۷ در شهرستان بروجرد در خانواده ای متدین و مذهبی دیده به جهان گشود، پس از طی کردن مراحل تحصیل تا مقطع دیپلم، در رشته جغرافیا دانشگاه تهران مشغول به تحصیل شد و در دوران تحصیل زمانی که صدام با حمایت دشمنان و استکبار حمله به کشور را آغاز کرد، شهید صارمی همانند دیگر جوانان رزمنده خود را برای مقابله با دشمن آماده کرد.

شهید صارمی از طریق بسیج دانشجویی به مدت ۱۷ ماه در جبهه های نبرد با دشمن حضور داشت و جانانه در کنار سایر رزمندگان برای دفاع از وطن مقاومت کرد.
در سال ۱۳۷۰ در خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) مشغول به کار شد و پس از سالها فعالیت در عرصه اطلاع رسانی و اخبار به افغانستان اعزام و دو سال در این کشور مشغول فعالیت بود که سرانجام در ۱۷ مرداد سال ۷۷ به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
راه برادرم را در عرصه خبر ادامه دادم
آمنه صارمی خواهر شهید صارمی در گفتگو با خبرنگار سفیر افلاک اظهار داشت: عطوفت و مهربانی، خوش اخلاقی، صادق بودن از جمله ویژگی های برادرم بود و رفتارش همیشه در خانواده خاص بود، پشتکار و تلاش شهید صارمی الگویی برای همه ما بود که علیرغم همه مشکلات اما مصمم به درس خواندن بود و اهدافی که در نظر داشت را با جدیت دنبال می کرد.
وی بیان کرد: پشتکار محمود در درس خواندن تا حدی بود که توانست در کنکور سراسری رتبه خوبی کسب کند و همه تلاش ها سبب شده بود تا روز به روز موفق تر شود.
خواهر شهید صارمی خاطر نشان کرد: با توجه به درگیری ها و مشکلاتی که در افغانستان وجود داشت اما برادرم لحظه ای در انجام رسالت خود کوتاهی نکرد و با حضور دو سال در این کشور و شهادت در این عرصه تلاش کرد تا فریاد مظلومیت مردم این کشور را به دنیا اطلاع رسانی نماید.

شهید صارمی الگوی خبرنگاران
وی با اشاره به خبر شهادت شهید صارمی بیان کرد: داغ برادر برای خواهر بسیار سنگین است، برادری که جز مهربانی و محبت چیزی از او ندیده بودیم اما شنیدن خبر شهید صارمی داغی بزرگ بود ولی افتخار می کنم برادرم اینگونه خالصانه در رسالت خبر انجام وظیفه کرد و روز شهادتش به نام روز خبرنگار نامگذاری شده است.
خواهر شهید صارمی خاطر نشان کرد: وقتی برادرم شهید شد، تنها فرزند پسرش به نام سینا بسیار کوچک بود و هر بار که دلتنگ برادرم می شوم صحبت کردن با فرزند محمود مرا آرام می کند.
خواهر شهید صارمی گفت: خبرنگارانی که در عرصه اخبار و اطلاع رسانی گام برمی دارند لازم است که مانند شهید صارمی متعهد و پرتلاش باشند تا بتوانند با قلم هایی که در دست دارند بهترین روایت ها را ثبت و ضبط نمایند.

وی بیان کرد: بعد از شهادت برادرم دفتر خبرگزاری ایرنا در بروجرد راه اندازی شد و به عنوان خواهر شهید صارمی تصمیم گرفتم در عرصه اخبار و اطلاع رسانی، راه برادرم را ادامه دهم و ۲۳ سال است که به عنوان خبرنگار این راه را ادامه می دهم.
وی افزود: اگرچه خبرنگاری، رسالتی بسیار سنگین است اما به برکت خون شهید صارمی خبرنگاران زیادی در این عرصه تلاش می کنند تا با الگوگیری از شهید صارمی بتوانند صدای مردم و مشکلات را به گوش مسئولان برسانند.
اما امسال اولین سالی است که در سالروز شهادت شهید صارمی جای مادر خالیست، سالها پیش بود که پدر شهید صارمی به فرزند شهیدش پیوست، روی طاقچه قاب عکس پدر در کنار فرزند شهیدش آرامشی بود برای فرزندانی که به دیدار مادر می رفتند، ولی در ابتدای سال جاری بود که مادر شهید صارمی هم به فرزند شهیدش پیوست، مادری که سالها غم شهادت فرزندش را با صبوری های مادرانه تحمل کرد.
انتهای پیام/