• امروز : چهارشنبه, ۲۲ مهر , ۱۴۰۵
  • برابر با : Wednesday - 14 October - 2026
فرماندار پلدختر:

پیشگیری از ساخت‌وسازهای غیرمجاز باید از نخستین مرحله جدی گرفته شود

  • کد خبر : 21354
  • ۲۱ مهر ۱۴۰۵ - ۸:۵۰
پیشگیری از ساخت‌وسازهای غیرمجاز باید از نخستین مرحله جدی گرفته شود
فرماندار پلدختر، با تأکید بر ضرورت برخورد عادلانه و قاطع با ساخت‌وسازهای غیرمجاز، گفت: جلوگیری از تخلف در مراحل اولیه ساخت، از تحمیل هزینه‌های سنگین به مردم و دستگاه‌های اجرایی و بروز آسیب‌های اجتماعی در آینده جلوگیری می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «بیان روز»، محمد عزیزی ظهر امروز در جلسه کارگروه مقابله با ساخت‌وسازهای غیرمجاز شهرستان پلدختر که در سالن جلسات فرمانداری برگزار شد، اظهار داشت: پیشگیری از ساخت‌وسازهای غیرمجاز نیازمند همکاری همه دستگاه‌های مسئول و نظارت مستمر در محدوده شهرها، روستاها، اراضی کشاورزی، منابع طبیعی و حریم راه‌ها و رودخانه‌هاست.

وی افزود: بهترین زمان برای جلوگیری از ساخت‌وساز غیرمجاز، مراحل اولیه و پیش از شکل‌گیری بناست؛ چراکه برخورد در این مرحله، هم هزینه کمتری دارد و هم از بروز مشکلات حقوقی، اجتماعی و اقتصادی برای مالک و دستگاه‌های اجرایی جلوگیری می‌کند.

فرماندار پلدختر با تأکید بر ضرورت برخورد عادلانه با متخلفان عنوان کرد: یکی از مطالبات جدی مردم، اجرای عدالت در برخورد با ساخت‌وسازهای غیرمجاز است. نمی‌توان اجازه داد تخلفات متعددی شکل بگیرد، اما تنها با تعدادی از آنها برخورد شود؛ چراکه چنین رویکردی بازدارندگی لازم را نخواهد داشت.

وی بیان کرد: همه دستگاه‌های متولی، از شهرداری‌ها و دهیاری‌ها تا جهاد کشاورزی، منابع طبیعی و راهداری، باید در محدوده مسئولیت خود از ابتدای کار مانع شکل‌گیری تخلفات شوند و اجازه ندهندساخت‌وسازهای غیرمجاز به مرحله‌ای برسند که برخورد با آنها دشوار و پرهزینه شود.

عزیزی با اشاره به ضرورت تعیین تکلیف پرونده‌های قدیمی ساخت‌وسازهای غیرمجاز ،گفت: برخی از این پرونده‌ها سال‌ها بلاتکلیف مانده‌اند و مشکلاتی برای مردم ایجاد کرده‌اند. دستگاه‌های مسئول باید با بررسی دقیق وضعیت مالکیت، تعهدات و آرای صادرشده، برای تعیین تکلیف این موارد اقدام کنند تا حقوق مردم تضییع نشود.

وی همچنین بر ضرورت آزادسازی حریم راه‌ها، معابر عمومی و بستر رودخانه‌ها تأکید کرد و تصریح کرد: ساخت‌وساز در حریم و بستر رودخانه‌ها می‌تواند در زمان بارندگی و وقوع سیلاب، مشکلات جدی برای مردم و زیرساخت‌های شهری ایجاد کند؛ بنابراین لازم است دستگاه‌های مسئول با بررسی نقشه‌ها و وضعیت حقوقی اراضی، نسبت به رفع مشکلات و جلوگیری از تخلفات جدید اقدام کنند.

فرماندار پلدختر با اشاره به مشکلات برخی مناطق شهری و روستایی خاطرنشان کرد: در مواردی، ساخت‌وسازهای انجام‌شده در حریم راه‌ها و معابر، اجرای طرح‌های عمرانی و ساماندهی مناطق را با مشکل مواجه کرده است. بخشداران، شهرداران و دهیاران باید نظارت بیشتری بر این موضوع داشته باشند و پیش از آغاز عملیات ساخت، نسبت به تعیین تکلیف وضعیت زمین و رعایت ضوابط قانونی اقدام کنند.

وی با تأکید بر لزوم تعیین تکلیف طرح‌های ساماندهی در ورودی شهر و مناطق دامداری افزود: طرح‌های مصوب ساماندهی باید با جدیت پیگیری شوند و در اجرای احکام نیز وضعیت این طرح‌ها مورد توجه قرار گیرد تا از ایجاد مشکلات جدید برای مردم جلوگیری شود.

فرماندار پلدختر در بخش دیگری از سخنان خود، خواستار پیگیری عملی مصوبات جلسات شد و گفت: برگزاری جلسات و انجام مکاتبات به‌تنهایی کافی نیست؛ آنچه اهمیت دارد، رسیدن به نتیجه و حل مشکلات مردم است. دستگاه‌های مسئول باید وظایف خود را به‌صورت جدی دنبال کنند و گزارش اقدامات انجام‌شده را ارائه دهند.

عزیزی در پایان تأکید کرد: پیشگیری از ساخت‌وسازهای غیرمجاز، علاوه بر صیانت از اراضی و حقوق عمومی، از بروز مشکلات برای نسل‌های آینده جلوگیری می‌کند و انتظار می‌رود همه دستگاه‌های متولی با هماهنگی و جدیت بیشتری در این مسیر اقدام کنند

انتهای خبر/

لینک کوتاه : https://bayanerooz.ir/?p=21354
  • نویسنده : فیروزه حاتمی

برچسب ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.