تلکس بيان روز:ژنتیک در بروز حساسیت فصلی نقش موثری دارد
دوشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ ساعت ۲۳:۵۷     کد خبر : ۸۴۸۵

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: حساسیت فصلی یکی از مشکلاتی است که برخی از افراد در فصل بهار و پاییز  به آن مبتلا می‌شوند که معمولا فاکتور ژنتیک نقش مهمی در بروز این بیماری ایفا می کند.


 به گزارش بيان روز

به گزارش بیان روز به نقل از سفیر افلاک،دکتر مهناز مردانی متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت:آلرژی یا حساسیت، واکنش سیستم ایمنی بدن به موادی است که به طور طبیعی بی‌ضرر بوده و در برخی افراد این مواد بی ضرر منجر به بروز  واکنش در سیستم ایمنی بدن می شوند.

 مدیر امور آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه با اشاره به مواد حساسیت زاد افود: از جمله موادی که بیشترین حساسیت  زائی را دارند می توان به گرده گیاهان، مو، پشم و پر حیوانات، گرد و غبار و مواد معلق در هوا و مواد غذائی مختلف اشاره کرد. یکی از انواع شایع حساسیت، آلرژی فصلی است که بیشتر در اوایل فصل بهار و پاییز  مشاهده می می شود.

 ژنتیک در بروز حساسیت فصلی نقش موثری دارد

وی در خصوص آلرژی فصلی نیز گفت: آلرژی‌های فصلی، یکی از انواع شایع آلرژی‌هاست. حساسیت فصلی یکی از مشکلاتی است که برخی از افراد در فصل بهار و پاییز  به آن مبتلا می‌شوند که معمولا فاکتور ژنتیک نقش مهمی در بروز این بیماری ایفا می کند.

 این متخصص تغذیه با اشاره به شایعترین علائم آلرژی افزود:  علائم  تنفسی مانند آبریزش بینی، گرفتگی بینی، خس خس صدا، تنگی نفس وخارش بینی و عطسه های مکرر- چشمی مانند خارش، قرمزی، و تورم چشمها، اشک ریزش و حساسی به نور - علائم عمومی  مانند احساس خستگی و تحریکات عصبی و علائم پوستی مانند راشهای پوستی و خارش شدید از شایعترین علائم آلرژی محسوب می شوند.

 علت اصلی بروز حساسیت نامعلوم است

این استاد دانشگاه علت اصلی بروز حساسیت را نامعلوم دانست و اظهار کرد: علت اصلی بروز حساسیت در برخی افراد هنوز به درستی معلوم نیست، اما  عامل ژنتیک و وجود حساسیت در والدین می تواند از دلایل مهم بروز حساسیت در فرزندان باشد.  البته مدت زمان تماس فرد با ماده آلرژن و میزان ماده آلرژن در بروز علائم حساسیت موثرند.

وی راهکارهای مقابله با حساسیت فصلی را چنین عنوان کرد:

1-  اجتناب از تماس با مواد آلرژن و یا حتی الامکان کاهش سطح تماس

2- استفاده از داروهای مناسب تحت نظر پزشک در واقعیکه تماس با ماده آلرژن اتفاق افتاده و علائم حساسیتی بروز کرده اند.

3-  عدم استعمال هر گونه دخانیات و یا در معرض استنشاق  دود ناشی از استعمال دخانیات توسط دیگران

4- اجتناب از مصرف غذاهای سرخ کرده و پر ادویه و تند مانند فلفل، خردل، و همچنین غذاهای فراوری شده مانند سوسیس و کالباس و....  5-  استفاده مناسب از انواع میوه و سبزی که به دلیل وجود آنتی اکسیان های فراوان  و ویتامین های مختلف مانند ویتامین A , C  می توانند به بهبود عملکرد سیستم ایمنی و کاهش علائم حساسیتی کمک شایانی نمایند.

6- مصرف منظم سیر و پیاز در برنامه غذائی روزانه، چرا که آلیسین  و کوئرستین موجود در اینها می تواند به ارتقاء سیستم ایمنی کمک نموده و علائم حساسیتی راکمتر نماید.

7- توجه به اینکه برخی مواد غذائی  مانند کیوی، توت فرنگی، خریزه، گوجه سبز، سویا، ماهی و بادمجان و گوجه فرنگی می توانند در برخی افراد علائم آلرژی فصلی را تشدید نمایند.

8-  نوشیدن آب و مایعات فراوان به دفع عوامل حساسیت زا از بدن نیز کمک شایانی خواهد نمود.

*فرزانه صادقی فرد



برگشت به تلكس خبري